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Registros recuperados : 35 | |
2. | | PAULA, B.; GOMES, F. S.; COURI, S.; MATTA, V. M.; CABRAL, L. M. C. Hidrolise do suco de maracuja utilizando um complexo enzimatico obtido atraves do mutante Aspergillus niger 3T5B8. In: JORNADA DE INICIACAO CIENTIFICA DA UFRRJ, 11., 2001, Rio de Janeiro. Anais ... Rio de Janeiro: UFRRJ, 2001. v.11, n.1, p.431-432. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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3. | | DE PAULA, B.; GOMES, F. S.; COURI, S.; MATTA, V. M.; CABRAL, L. M. C. Clarificacao de suco de maracuja usando um extrato enzimatico produzido pelo mutante Aspergillus niger 3T5B8. In: SIMPOSIO LATINO AMERICANO DE CIENCIA DE ALIMENTOS, 4., 2001, Campinas, SP. Livro de Resumos... 2001. p.173, ref. 0538-442.8. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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6. | | PAULA, B. S. de; MILORI, D. M. B. P.; SILVA, W. T. L. da. Escolha de amostras representativas para extração de substâncias húmicas de amostras de Espodossolo Amazônico através do índicie HFIL. In: JORNADA CIENTÍFICA - EMBRAPA SÃO CARLOS, 6., 2014, São Carlos, SP Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação: Embrapa Pecuária Sudeste, 2014. p. 50. Editores técnicos: João de Mendonça Naime, Caue Ribeiro, Maria Alice Martins, Elaine Cristina Paris, Paulino Ribeiro Villas Boas, Ladislau Marcelino Rabello. (Embrapa Instrumentação. Documentos, 57). Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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8. | | PAULA, B. S. de; MILORI, D. M. B. P.; MONTES, C. R.; SILVA, W. T. L. da. Espectroscopia de fluorescência em matriz excitação-emissão aplicada a ácidos húmicos extraídos de horizontes espódicos da floresta amazônica. In: SIMPÓSIO NACIONAL DE INSTRUMENTAÇÃO AGROPECUÁRIA, 2014, São Carlos, SP Anais do SIAGRO: ciência, inovação e mercado 2014. São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação, 2014. p. 193-196. Editores: Carlos Manoel Pedro Vaz, Débora Marcondes Bastos Pereira Milori, Silvio Crestana. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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9. | | ROZANE, D. E.; PAULA, B. V. de; MELO, G. W. B. de; KRUG, A. V.; ARRUDA, W. S. de. Avaliação nutricional de pessegueiro pelo método DRIS. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUICULTURA, 28., 2019, Petrolina, PE. Anais...Fruticultura de Precisão: desafios e oportunidades. Petrolina: EMBRAPA: UFVSF, 26 a 30 set. 2019. p. 2179-2182. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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10. | | VITTO, B. B.; PAULA, B. V. de; HINDERSMANN, J.; MELO, G. W. B. de; ARRUDA, W. S. de; BRUNETTO, G. Aproveitamento pelos pessegueiros do nitrogênio derivado do fertilizante. In.: REUNIÃO SUL BRASILEIRA DE CIÊNCIA DO SOLO, 12., 2018, Xanxerê. Anais... Xanxerê: SBCS, 15 a17 abril 2018. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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11. | | PAULA, B. V. de; ROZANE, D. E.; MELO, G. W. B. de; NATALE, W.; MARQUES, A. C. R.; BRUNETTO, G. Kinetic parameters estimation for increasing the efficiency of nutrient absorption in fruit trees. Revista Brasileira de Fruticultura, v. 43, n. 3, e-743, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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12. | | PAULA, B. de; MORAES, I. V.; GOMES, F. S.; SILVA, F. F. M.; MATTA, V. M.; CABRAL, L. M. C. Microfiltração de suco de maracujá. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 18., 2002, Porto Alegre, RS. Integração pesquisa indústria: anais... Porto Alegre: SBCTA, 2002. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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13. | | BRUNETTO, G.; PAULA, B. V. de; MELO, G. W. B. de; GARLET, L. P.; VITTO, B. B. Recuperação anual e residual do nitrogênio derivado da ureia por pessegueiros. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUICULTURA, 28., 2019, Petrolina, PE. Anais...Fruticultura de Precisão: desafios e oportunidades. Petrolina: EMBRAPA: UFVSF, 26 a 30 set. 2019. p. 2345-2348. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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15. | | PINHO, L. de; DALA PAULA, B. M.; EVANGELISTA, W. P.; GLÓRIA, M. B. A.; PAES, M. C. D.; ALMEIDA, A. C. de. Aminas biogênicas de cultivares de milho-verde produzidos em sistemas de cultivo orgânico e convencional. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DOS ALIMENTOS, 21.; SEMINÁRIO LATINOAMERICANO E DO CARIBE DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 15., 2008, Belo Horizonte. Anais... Belo Horizonte: Sociedade Brasileira de Ciência e Tecnologia de Alimentos, 2008. 1 CD-ROM Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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16. | | PAULA, B. V. de; NAVA, G.; ROZANE, D. E.; NOVROSKI, R.; BARRETO, C. F.; BENATI, J. A.; BETEMPS, D. L.; MELO, G. W. B. de; BRUNETTO, G. Calagem, adubação e estado nutricional em pessegueiros. In: Núcleo Regional Sul da Sociedade Brasileira de Ciência do Solo. Atualização sobre calagem e adubação de frutíferas. Porto Alegre: Núcleo Regional Sul - SBCS, 2020. p. 188-198. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado; Embrapa Uva e Vinho. |
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17. | | PAULA, B. V. de; VITTO, B. B.; SETE, P. B.; TRAPP, T.; ZALAMENA, J.; MELO, G. W. B. de; BALDI, E.; TOSELLI, M.; ROZANE, D. E.; BRUNETTO, G. Annual and residual urea nitrogen contribution to the nutrition of peach trees (Prunus persica L.) grown under subtropical climate. Scientia Horticulturae, v. 284, e-110099, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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18. | | SETE, P. B.; PAULA, B. V. da; KULMANN, M. S. de S.; RUFATO, A. de R.; ROZANE, D. E.; HINDERSMANN, J.; KRUG, A. V.; BRUNETTO, G. Kinetic parameters related to nitrogen uptake efficiency of pear trees (Pyrus communis). Scientia Horticulturae, v. 272, article 109530s. 2020. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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19. | | PAULA, B. de; MORAES, I. V. M.; CASTILHO, C. C.; GOMES, F. dos S.; MATTA, V. M. da; CABRAL, L. M. C. Melhoria na eficiência da clarificação de suco de maracujá pela combinação dos processos de microfiltração e enzimático. Boletim CEPPA, v.22, n.2, p.311-324, 2004. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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20. | | SOMAVILLA, L. M.; BRUNETTO, G.; TASSINARI, A.; PAULA, B. V. de; DE CONTI, L.; COUTO, R. da R.; MELO, G. W. B. de. Decomposição e liberação de nutrientes de resíduos de plantas de cobertura em vinhedo. In: REUNIÃO SUL-BRASILEIRA DE CIÊNCIA DO SOLO, 11., 2016, Frederico Westphalen, RS. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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Registros recuperados : 35 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados. |
Data corrente: |
16/05/2022 |
Data da última atualização: |
16/05/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SOUZA, K. W. de; CALAÇA, J. C. P.; SANTOS, F. A. dos; PULROLNIK, K.; RAMOS, M. L. G.; RIBEIRO JUNIOR, W. Q.; CARVALHO, A. M. de. |
Afiliação: |
KLEBERSON WORSLLEY DE SOUZA, CPAC; JULIANE CRISTINA PEREIRA CALAÇA; FELIPE ALVES DOS SANTOS; KARINA PULROLNIK, CPAC; MARIA LUCRÉCIA GEROSA RAMOS; WALTER QUADROS RIBEIRO JUNIOR, CPAC; ARMINDA MOREIRA DE CARVALHO, CPAC. |
Título: |
Effect of integrated soybean with sorghum and brachiaria system on soil carbon and nitrogen. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
In: WORLD CONGRESS ON INTEGRATED CROP-LIVESTOCK-FORESTRY SYSTEMS: 100% DIGITAL, 2., 2021. Proceedings... Campo Grande: Embrapa Gado de Corte, 2021. |
Páginas: |
p. 358-364 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this work was to analyze the effect of the integrated soybean system with sorghum and brachiaria on the levels of organic carbon, total N and mineral N in the soil. Super short cycle soybean BRS 7580 was planted, and subsequently, forage sorghum BRS 655 and BRS Piatã brachiaria were planted between the lines of the soybean. The levels of organic carbon, total nitrogen, ammonium, nitrate and mineral nitrogen/total nitrogen ratio were evaluated. The soil under Cerrado showed higher levels of organic carbon at all depths. There were no significant differences between treatments and the Cerrado for total nitrogen content in the deepest layers of the soil. All treatments showed a stratified distribution for the ammonium content, with higher values in the more superficial layers, decreasing in the deeper layers. Nitrate was not detected in the soil under Cerrado. Integrated crop treatments showed higher nitrate values than singles systems. In general, nitrate values were higher in the more superficial layers, with a significant decrease in the intermediate layers, increasing again in the 40-60 cm layer. The mineral nitrogen/total nitrogen ratio treatments with single or intercropped soybean maintained the same nitrate results pattern. |
Palavras-Chave: |
Agroecossistema; Sistema consorciado. |
Thesagro: |
Carbono; Cerrado; Nitrato; Soja. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1142990/1/Kleberson-Congresso-Effect-of-integrated-soybean-with-sorghum.pdf
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Marc: |
LEADER 02123nam a2200265 a 4500 001 2142990 005 2022-05-16 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSOUZA, K. W. de 245 $aEffect of integrated soybean with sorghum and brachiaria system on soil carbon and nitrogen.$h[electronic resource] 260 $aIn: WORLD CONGRESS ON INTEGRATED CROP-LIVESTOCK-FORESTRY SYSTEMS: 100% DIGITAL, 2., 2021. Proceedings... Campo Grande: Embrapa Gado de Corte$c2021 300 $ap. 358-364 520 $aThe objective of this work was to analyze the effect of the integrated soybean system with sorghum and brachiaria on the levels of organic carbon, total N and mineral N in the soil. Super short cycle soybean BRS 7580 was planted, and subsequently, forage sorghum BRS 655 and BRS Piatã brachiaria were planted between the lines of the soybean. The levels of organic carbon, total nitrogen, ammonium, nitrate and mineral nitrogen/total nitrogen ratio were evaluated. The soil under Cerrado showed higher levels of organic carbon at all depths. There were no significant differences between treatments and the Cerrado for total nitrogen content in the deepest layers of the soil. All treatments showed a stratified distribution for the ammonium content, with higher values in the more superficial layers, decreasing in the deeper layers. Nitrate was not detected in the soil under Cerrado. Integrated crop treatments showed higher nitrate values than singles systems. In general, nitrate values were higher in the more superficial layers, with a significant decrease in the intermediate layers, increasing again in the 40-60 cm layer. The mineral nitrogen/total nitrogen ratio treatments with single or intercropped soybean maintained the same nitrate results pattern. 650 $aCarbono 650 $aCerrado 650 $aNitrato 650 $aSoja 653 $aAgroecossistema 653 $aSistema consorciado 700 1 $aCALAÇA, J. C. P. 700 1 $aSANTOS, F. A. dos 700 1 $aPULROLNIK, K. 700 1 $aRAMOS, M. L. G. 700 1 $aRIBEIRO JUNIOR, W. Q. 700 1 $aCARVALHO, A. M. de
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Registro original: |
Embrapa Cerrados (CPAC) |
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